top of page
SWT

SWT

Τεχνολογία Εστιασμένου Φάσματος 

 
Η τεχνολογία εστιασμένου φάσματος (SWT®) είναι μια νέα και μοναδική τεχνολογία, η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των συστημάτων Laser και των συστημάτων Έντονου Παλμικού Φωτός, δημιουργώντας έτσι ένα νέο σύστημα εστιασμένου φάσματος.

Τι είναι η τεχνολογία του διπλού φιλτραρίσματος;

Σε ένα σύστημα SWΤ ή Laser σημασία δεν έχει μόνο να παράγεις δέσμη φωτός αλλά να μπορείς και να ελέγχεις απόλυτα το παραγόμενο φως, ως προς την ένταση, την ενέργεια, το χρόνο του παλμού αλλά και ως προς το μήκος κύματος προκειμένου να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα που περιγράφονται στην διεθνή βιβλιογραφία. Η ellipse ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε την τεχνική του «διπλού φιλτραρίσματος» εφόσον τα μήκη κύματος πάνω από 950nm κάθε άλλο παρά χρήσιμα είναι στις θεραπείες μας*. *αναφερόμαστε σε εφαρμογές με SWT

 

Ο λόγος είναι ότι πάνω από τα 950nm αρχίζει η καμπύλη απορρόφησης του νερού γεγονός που μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα μπορεί να έχει στους πελάτες μας. Συστήματα τα οποία χρησιμοποιούν μήκη κύματος μεγαλύτερα από 950nm απαιτούν μεγάλη ενέργεια προκειμένου να καταφέρουν να προσπελάσουν το νερό της ανθρώπινης επιδερμίδας. Αυξάνοντας όμως την ενέργεια αυξάνεται και ο βαθμός δυσφορίας του πελάτη καθώς το παραγόμενο φως απορροφάται έντονα από το νερό του δέρματος και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και εγκαύματα.

 

Η μοναδική και πατενταρισμένη τεχνολογία της ellipse είναι ότι «κόβει» τα μήκη κύματος πάνω από 950 nm με την χρήση ενός «φιλμ» νερού το οποίο περνάει μπροστά από την δέσμη μας πριν αυτή έρθει σε επαφή με το δέρμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλη η μη-χρήσιμη και επίπονη ενέργεια (>950nm) να απορροφάται από το νερό του εφαρμογέα μας και όχι από την νερό της επιδερμίδας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι:

 • Οι θεραπείες μας να γίνονται με χαμηλή ενέργεια εξόδου –περίπου 13-15 Joule για αποτρίχωση

 • Να έχουμε ένα ευρύ θεραπευτικό παράθυρο

 • Να μην είναι αναγκαία η χρήση αναισθητικού και ο πελάτης μας να μην πονάει.

 

Τι είναι η τεχνολογία τέλειου τετραγωνικού παλμού (SPT);

Μία επίσης πρωτοποριακή τεχνολογία που εξέλιξε η ellipse είναι αυτή του τέλειου τετραγωνικού παλμού. Είναι η τεχνολογία που κάνει τα συστήματα ellipse απόλυτα ασφαλή και αποτελεσματικά στις θεραπείες. Με την τεχνολογία του τετραγωνικού παλμού (SPT) ουσιαστικά αποφεύγουμε να κινηθούμε σε περιοχές ενέργειας φωτός που δεν επιθυμούμε και αφετέρου οι παλμοί μας, και κατά συνέπεια τα αποτελέσματά μας, μπορούν να επαναληφθούν με απόλυτη ακρίβεια. Η συγκεκριμένη τεχνολογία απαιτεί μεγάλους συσσωρευτές ενέργειας οι οποίοι να μπορούν να δώσουν ακαριαία την ενέργεια που έχουν αποθηκεύσει με δυνατούς παλμούς που θα πλήξουν τα χρωμοφόρα που επιθυμούμε ανάλογα την θεραπεία μας.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι:

 • Εξαιρετικά αποτελεσματικές θεραπείες εφόσον ορίζουμε ακριβώς το εύρος και την ένταση του φάσματος

 • Πολύ γρήγορες θεραπείες εκμεταλλευόμενοι μεγάλο αποτύπωμα κεφαλής

 • Ανώδυνες θεραπείες εφόσον μπορούμε να απομακρυνθούμε από περιοχές που προκαλούν πόνο και να εστιάσουμε μόνο στο επιθυμητό χρωμοφόρο

 • Πολύ οικονομικές θεραπείες / χαμηλού ρίσκου επένδυση

 

Βασικές προϋποθέσεις ενός συστήματος SWT είναι:

 • Η τεχνολογία του διπλού φιλτραρίσματος, με φιλμ νερού (πατέντα ellipse)

 • Απόλυτα τετραγωνικός παλμός

PDT

PDT:

Φωτοδυναμική θεραπεία

 
H ellipse ύστερα από κλινικές μελέτες και έρευνες σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη φωτοδυναμική θεραπεία σε ένα πρωτόκολλο. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο με πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα. Η μέθοδος βρίσκει εφαρμογή σε Φωτοανάπλαση (Ρυτίδες, Υπερπαραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης), Ακμή και Ακτινική Κεράτωση.

Η τεχνολογία PDT για τις άνωθεν θεραπείες απαιτεί τη χρήση των εφαρμογέων PL 400nm και PR 530nm της ellipse, το πρωτοποριακό PhotoSpray και γυαλιά προστασίας του χειριστή για τα συγκεκριμένα μήκη κύματος.

 

PL 400nm και PR 530nm

Οι συγκεκριμένοι εφαρμογείς συνοδεύουν αποκλειστικά τα συστήματα nordlys και nordlys limited.

 

PL 400 (400nm - 720 nm)

Η τελευταία εξέλιξη στην PDT.  Εκμεταλλεύονται και τις 5 κορυφές της PpIX και με μακρής διάρκειας και κατά συνέπεια, χαμηλής ενέργειας παλμούς, προσφέρει μια πολύ άνετη θεραπεία για τον ασθενή. Κατάλληλη θεραπεία για πιο μαυρισμένους ασθενής και φωτότυπους από 1-4.

 

PR 530 (530nm - 750nm)

Πρόκειται για εφαρμογείς τελευταίας τεχνολογίας SWT®  (Εστιασμένου Φάσματος). Στην PDT θεραπεία εκμεταλλεύονται 3 από τις κορυφές της PpIX (Πρόδρομης Φωτοπορφυρίνης ΙΧ) δημιουργώντας έτσι μια φωτοχημική αντίδραση εκ των έσω, για την θεραπεία της Ακμής και για Φωτοανάπλαση. Λόγω του συγκεκριμένου μήκους παλμού και του μήκους κύματος που ορίζει το πρωτόκολλο, ο εφαρμογέας αυτός είναι για φωτότυπους από 1-3 (κατά  Fitzpatrick), με μηδενικό ή ελαφρύ μαύρισμα.


Photo Spray Intense®

To PhotoSpray κατασκευάζεται αποκλειστικά από την ellipse και αποτελείται από μια πρόδρομη Φωτοπορφυρίνη ΙΧ εμπλουτισμένη με λιποσώματα, καθώς και 5-ALA 0,5%.

Το αποτέλεσμα αυτής της σύνθεσης είναι να διαπερνά την επιδερμίδα και να διεισδύει  το 5-ALA σε χαμηλότερες στοιβάδες, εκεί στην ουσία που στοχεύουμε προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι ινοβλάστες ώστε να παραχθεί κολλαγόνο και ελαστίνη.

Στη συνέχεια ο πελάτης μας κάνει την εφαρμογή με τον PL400 ή PR530 εφαρμογέα ώστε να ενεργοποιηθεί η πρόδρομη Ppx και να συμβεί η φωτοχημική αντίδραση που επιθυμούμε.

Η εφαρμογή προβλέπει συγκεκριμένους παλμούς , σε συγκεκριμένο μήκος κύματος και αυξανόμενης συγκεκριμένης έντασης.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της καινοτομίας από την ellipse είναι ότι:

 • Η θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική εφόσον δρα στη βάση του προβλήματος

 • Το photospray απαιτεί λιγότερο χρόνο προετοιμασίας (1 ώρα) και μικρό χρόνο ενεργοποίησης (3 περάσματα – 15 λεπτά).

 • Με τις παλαιότερες μεθόδους PDT, η φωτοευαισθησία κρατάει έως και 36 ώρες μετά την θεραπεία, σε αντίθεση με τις 8 ώρες που κρατάει με το photospray

 • Δεν έχουμε το ρίσκο θεραπείας που έχουμε με τις παλαιότερες τεχνικές PDT(πόνος, ερύθημα, μεταθεραπευτικές δυσχρωμίες)

 • Ο ασθενής έχει μεγαλύτερη άνεση θεραπείας εφόσον η συγκέντρωση του 5-ALA είναι πολύ χαμηλή και η απαιτούμενη ενέργεια ενεργοποίησης της PpIX επίσης χαμηλή.

 • Mοναδική συνδυαστική θεραπεία PDT με πιστοποίηση CE.

SFS

SFS:

Shape from shading

 
Η ανασύσταση της εικόνας του δέρματος επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας την τεχνική SFS η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ελαχιστοποιεί την παρασκιά και να βελτιστοποιεί την ακρίβεια των μετρήσεών μας.

Η ανασύσταση της εικόνας μας με αυτή την τεχνική χρησιμοποιείται για την ανάλυση δέρματος όσον αφορά το βάθος και το πλάτος ρυτίδων, άλλων βλαβών καθώς και τη συνολική τραχύτητα του δέρματος.

Σε αντίθεση με άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούν μόνο τρία κανάλια χρώματος (κόκκινο, πράσινο, μπλε) το antera 3D χρησιμοποιεί την ανακλώμενη χαρτογράφηση από επτά διαφορετικά κανάλια χρωμάτων, συνεπώς όλο το ορατό φάσμα.

 

Αυτό μας επιτρέπει μια πολύ πιο ακριβέστερη ανάλυση των χρωματικών ιδιοτήτων του δέρματος το οποίο αποτελείται κυρίως από δύο χρωμοφόρα τη μελανίνη και την αιμοσφαιρίνη. 

THYMUSKIN

GKL–02

 

Τι είναι ο θύμος αδένας και ποιος ο ρόλος των θυμικών πεπτιδίων που παράγει

Ο θύμος αδένας είναι ένα εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Στο θύμο ωριμάζουν τα Τ-λεμφοκύτταρα (Τ-κύτταρα), τα οποία είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό σύστημα. Ονομάζονται δε 

Τ-λεμφοκύτταρα, λόγω του ότι ωριμάζουν στον θύμο αδένα.

 

Συγκεκριμένα ο θύμος αδένας παρέχει ένα επαγωγικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των Τ-λεμφοκυττάρων από τα προγονικά αιμοποιητικά κύτταρα. Κάθε Τ-λεμφοκύτταρο επιτίθεται σε μία ξένη ουσία την οποία περιορίζει μέσω του υποδοχέα του.

Ο θύμος αδένας είναι μεγαλύτερος και πιο ενεργός στην νεογνική και προ-εφηβική περίοδο. Με τα πρώτα χρόνια της εφηβείας, ο θύμος αρχίζει να ατροφεί και το θυμικό στρώμα αντικαθίσταται από λιπώδη ιστό. Παρόλα αυτά, η Τ-λεμφοποίηση συνεχίζεται σε όλη την ενήλικη ζωή.

Τα θυμικά πεπτίδια είναι γνωστά σαν μόρια κλειδιά για την λειτουργία του ανθρώπινου ανοσοποιητικού. Η επίδραση των θυμικών πεπτιδίων στη λειτουργία των Τ-Λεμφοκυττάρων ανακαλύφθηκε από τους Goldstein, Birr, Stevenson, Fauci και πολλούς ακόμα ερευνητές του θύμου αδένα στη δεκαετία του ’80. Σήμερα οι έρευνες και η ανάπτυξη συνεχίζονται από τον Prof. Richard Boyd.

Μέρος της 7ετούς ερευνάς του Professor C. Birr (Πανεπιστήμιο Heidelberg), ήταν η επιτυχής ανάπτυξη ενός παγκοσμίως μοναδικού φαρμακευτικού σχήματος που ονομάστηκε βιο-μιμητικό σχέδιο.      

       

Το ενεργό συστατικό GKL-02 είναι απόρροια αυτής της πρωτοποριακής έρευνας, δεν περιέχει ζωικά συστατικά και parabens, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, χωρίς παρενέργειες και είναι μοναδικό. Το GKL-02 έχει σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τη χρήση φυσικών θυμικών πεπτιδίων.

 

Το σύμπλοκο βιο-μιμητικών πεπτιδίων του θύμου αδένα είναι μια πραγματικά καινοτόμα τεχνολογία καθώς δρα με μοναδικό τρόπο σε παθήσεις που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε λύση πέρα των καταστολέων του ανοσοποιητικού όπως τα κορτικοειδή. Η μοναδική ιδιότητα του GKL-02 να ανοσοτροποποιεί την πάσχουσα περιοχή ώστε να προσφέρει ανοσοενίσχυση σε κυτταρικό επίπεδο, το καθιστούν ως μια μοναδική επιλογή σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής είναι επιβαρυμένος με βαριές αγωγές και δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση που να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά του.

Επίσης μοναδικό του χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει παρενέργειες και είναι κατάλληλο για μακροχρόνια χρήση προσφέροντας έτσι μια σταθεροποίηση των πασχουσών περιοχών.​

Χαρακτηριστικές εφαρμογές με μοναδική αποτελεσματικότητα:

 • Φαρμακογενής Αλωπεκία που προέρχεται από χημειοθεραπείες (Thymuskin Forte)

 • Γυροειδής Αλωπεκία (Thymuskin Med)

 • Σκληρό Ατροφικό Λειχήνα (Sclero discret crème)

Fotona4D
Fotona4D_pozitive.png

Fotona 4D

 

Μη επεμβατικό Laser Face Lifting

Η τεχνική Fotona4D™ , υποστηρίζεται από τις διευρυμένες δυνατότητες που έχουν τα συστήματα SP Dynamis Pro,  τα οποία ενσωματώνουν Nd:YAG και Er:YAG Laser, και διαθέτουν 4 διαφορετικές ρυθμίσεις δέσμης, SMOOTH mode® FRAC3®,  PIANO®,  SUPErficial™, που παρέχουν πραγματικά οφέλη στην αισθητική του προσώπου.

Πρόκειται για μια σειρά από βήματα, μη επεμβατικά που λειτουργούν συνεργατικά, τόσο εξωτερικά στο πρόσωπο όσο και εσωτερικά στη στοματική κοιλότητα, επιτρέποντας την παραγωγή κολλαγόνου από περισσότερα στρώματα έτσι ώστε να έχουμε αύξηση του όγκου στις επιθυμητές περιοχές, χωρίς ενέσιμα, προσφέροντας έτσι ένα φυσικό νεανικό αποτέλεσμα.

Συνδυάζοντας τους παραπάνω τρόπους εφαρμογών και την πρωτοπόρο, ενδοστοματική, μη-αφαιρετική Smooth Liftin™,  ανώδυνη διαδικασία, έχετε μια νέα, αποτελεσματική και μη επεμβατική θεραπεία, που μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των καλοκαιρινών μηνών, χωρίς περιορισμούς.

Με τα δύο μήκη κύματος (Er: YAG και Nd: YAG) και τα 4 βήματα, η αντι-γήρανση  αντιμετωπίζεται από μια μοναδική οπτική , από 4 διαφορετικά επίπεδα, που εργάζονται στις βαθύτερες, μεσαίες και επιφανειακές συνδετικές  δομές του δέρματος, καθώς και στη στόχευση των ατελειών του. Το καινοτόμο πρωτόκολλο Fotona4D™ σας προσφέρει ένα πολύ αποτελεσματικό και καινοτόμο όπλο στην αντιμετώπιση της γήρανσης χωρίς ενέσιμα!

Σημεία βελτίωσης με το πρωτόκολλο fotona4D:

 • Αύξηση όγκου στα ζυγωματικά 

 • Βελτίωση ρινοπαρειακών ρυτίδων 

 • Βελτίωση συνολικής υφής του δέρματος 

TightSculpting
TightSculpting_US.jpg

TightSculpting

 

Μη επεμβατική λιπόλυση και σύσφιξη σώματος

Η εφαρμογή TightSculptingTM από την fotona είναι η μοναδική διπλού-κύματος,  μη-επεμβατική τεχνική, για μείωση του λιπώδους ιστού και σύσφιξη των περιοχών του σώματος. Η εφαρμογή TightSculpting ™ δρα για τη σημαντική βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος, καθώς και της εμφάνισης του. Σε περιοχές όπως κοιλιά, πλάτη, μηροί, γλουτοί, μπράτσα, διπλοσάγονο. Ιδανική μέθοδος για περιοχές σώματος με λιποδυστροφία και  κακή αγγείωση. Η διαδικασία είναι γρήγορη, ανώδυνη, ασφαλής , μη-επεμβατική, χωρίς αναλώσιμα και χωρίς χρόνο αποθεραπείας για τους πελάτες σας.

 

Η πρωτοπορία έγκειται επίσης στην ταυτόχρονη εκπομπή παλμών Nd:Yag για των λιπώδη ιστό που βρίσκεται βαθύτερα και του Er:Yag για σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος.

 

Σημαντική επίσης είναι και η ενσωματωμένη τεχνολογία θερμικής ένδειξης της επιφάνειας του δέρματος σε real-time, προκειμένου να φτάνουμε στο επιθυμητό σημείο θερμικής εκπομπής χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνό τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος.

 

Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε δύο απλά βήματα.

 

1ο βήμα: Λιπόλυση και σύσφιξη εν τω βάθη με το PIANO® mode

Ο μοναδικός μεγάλης-διάρκειας παλμός Nd:YAG είναι σχεδιασμένος για ομογενή θέρμανση του ιστού, με άνεση του πελάτη, με ασφάλεια και ταχύτητα. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό των κυττάρων προκαλώντας έτσι τη λιπόλυση και επίσης αυξάνει στην τοπική αγγείωση βελτιώνοντας έτσι και την κυκλοφορία.

2ο Βήμα: Βελτίωση της επιφάνειας του δέρματος με τον παλμό SMOOTH® pulse

Το δεύτερο στάδιο αποτελείται από την εφαρμογή του μοναδικού παλμού Er:Yag Smooth, ιδανικό για τη σύσφιξη του δέρματος. Η έντονη και ελεγχόμενη θέρμανση που προκαλείται στις επιφανειακές στοιβάδες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν τη νεοκολλαγένεση. Σαν αποτέλεσμα βλέπουμε τη σημαντική βελτίωση της ελαστικότητας και την σύσφιξη των θεραπευμένων  περιοχών.

Ενδείκνυται για περιοχές όπως:

 • Κοιλιά 

 • Πλάτη 

 • Μηρούς

 • Γλουτούς

 • Μπράτσα

 • Διπλοσάγονο 

Echotherapy

EchoTherapy

 

Τελείως ατραυματική συρρίκνωση ινοαδενωμάτων μαστού και όζων θυρεοειδούς

Η θεραπεία με Εστιασμένους Υπερηχητικούς Παλμούς Υψηλής Έντασης (HIFU) αποτελεί ότι πιο νέο έχει να παρουσιάσει η ιατρική τεχνολογία των τελευταίων ετών. Ουσιαστικά αυτό που επιτυγχάνεται με τους παλμούς HIFU είναι η στοχευμένη πλήξη της βλάβης υπό την καθοδήγηση εικόνας υπερήχου σε πραγματικό χρόνο.

Τα αποτελέσματα που έχουν επιβεβαιωθεί ύστερα από πολλές κλινικές μελέτες σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο είναι η συρρίκνωση του όγκου-στόχου σε ποσοστά από 70%-95% από τις επόμενες κιόλας μέρες. Αν συνυπολογίσουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται μέσα σε 15-20λεπτά, στην άνεση ενός ιατρείου και δεν απαιτείται ο παραμικρός χρόνος αποθεραπείας ούτε υπάρχουν παρενέργειες, τοποθετούν την συγκεκριμένη μέθοδο ως μια καινοτομία που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ενδείκνυται για:

 • Ινοαδενώματα μαστού 

 • Όζους Θυρεοειδούς

bottom of page