© 2018-19 by evomed

Επαναστατική μέθοδος θεραπείας για κήλες μεσοσποδύλιων δίσκων τόσο στη μέση όσο και στον αυχένα

ArtCure DP 

Το ArtCure® είναι το μόνο προϊόν που εφαρμόζεται διαδερμικά, το οποίο εξασφαλίζει ανακούφιση από την πίεση στη σπονδυλική στήλη, καθιστώντας την κήλη δίσκου μικρότερη σε μάζα χάρη στη μηχανική του δράση.

H ArtCure DP είναι μια πολύ νέα και επαναστατική μέθοδος που σκοπό έχει να απαλλάξει τους ασθενείς από τις κήλες μεσοσποδύλιων δίσκων, είτε στη μέση είτε στον αυχένα, τελείως ατραυματικά και στην άνεση του σπιτιού τους. Η μέθοδος βασίζεται στο φαινόμενο της αντίστροφης όσμωσης, αποκρύνοντας το πλεονάζων υδάτινο στοιχείο που έχει εισχωρήσει στην κήλη.

Ο συνδυασμός των λέξεων ART και CURE, ArtCure® είναι ένα νέο σύστημα που θα αλλάξει τα υπάρχοντα πρωτόκολλα θεραπείας και θα το κάνει ριζικά και ουσιαστικά χωρίς να καταστρέφει, όπως και η τέχνη.

Το Artcure® Diffusional Patch δεν είναι φάρμακο. Η δράση του είναι μηχανική. Το σύστημα που επιτυγχάνει τέτοιο μηχανικό αποτέλεσμα είναι τα ειδικά μορφοποιημένα λιπαρά μόρια μέσα στο Artcure®.

 

Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου

Υπάρχουν 33 σπόνδυλοι στην σπονδυλική στήλη ενός ενήλικου. Μεταξύ  δύο σπονδύλων, υπάρχει ένας ιστός που ονομάζεται “μεσοσπονδύλιος δίσκος” και λειτουργεί σαν ένα μαξιλάρι. Το εσωτερικό αυτού του ιστού ονομάζεται “πηκτοειδής πυρήνας”.  Ο πυρήνας αυτού του σχηματισμού έχει τζελοειδής μορφή και αποτελείται από 80% νερό. Ο πυρήνας περιβάλλεται από ένα εύθραυστο και υψηλής ελαστικότητας τμήμα που ονομάζεται “Ινώδης δακτύλιος”.

Οι ρήξεις που μπορούν να δημιουργηθούν στον ινώδη δακτύλιο και η προβολή του πηκτοειδή πυρήνα εκτός του δίσκου, ονομάζεται “ κήλη δίσκου”.

Σε περίπτωση που η κήλη δίσκου πιέζει τα παρασπονδυλικά νεύρα τότε υπάρχει πάθηση, η οποία  ονομάζεται “δισκοπάθεια” και αν αυτή βρίσκεται στον αυχένα ονομάζεται “αυχενική δισκοπάθεια” ή “δισκοπάθεια οσφυϊκής μοίρας” αν αυτή βρίσκεται στην μέση.

 

Τα οφέλη του Artcure είναι:

Γρήγορη αποκατάσταση

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει ο ασθενής να παραμείνει σε ύπτια θέση ανάπαυσης για 24 ώρες μετά την τοποθέτηση του ArtCure στην περιοχή της δισκοκήλης. Η θεραπεία ArtCure, μεταξύ άλλων θεραπειών, είναι μια μέθοδος που παρέχει γρήγορη αποκατάσταση χωρίς να επηρεάσει την επαγγελματική σας ζωή στο ελάχιστο.

Υψηλός Δείκτης Επιτυχίας

Η θεραπεία ΑrtCure έχει πολύ υψηλό δείκτη επιτυχίας, αρκεί να εφαρμοστεί στον κατάλληλο ασθενή.

Χαμηλό κόστος

Η θεραπεία ArtCure έχει πολύ χαμηλό κόστος συγκριτικά με άλλες θεραπείες για την ίδια πάθηση. Έτσι η ΑrtCure δεν είναι μόνο η πιο αποτελεσματική μέθοδος αλλά και η πιο οικονομική.  

Χαμηλός δείκτης υποτροπής

Δεδομένου ότι δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή στην φυσιολογία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ArtCure, η συχνότητα υποτροπής της νόσου είναι αρκετά χαμηλή. Οι ασθενείς που βελτιώθηκαν τα συμπτώματά τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μη-σωστή πρόληψη στην καθημερινότητά τους, μπορεί να οδηγήσει σε εκ νέου δημιουργία κήλης δίσκου.

Ο πόνος της μέσης και του αυχένα είναι η δεύτερη σε συχνότητα  πάθηση μετά τα αναπνευστικά νοσήματα που απασχολούν την ανθρώπινη υγεία παγκοσμίως. Και οι περισσότεροι πόνοι από αυτούς οφείλονται στην παρουσία μίας ή περισσοτέρων κηλών δίσκου.

Ενδείξεις

Κήλες μεσοσπονδύλιου δίσκου στην οσφυική και αυχενική μοίρα. Η αιτία του πόνου πρέπει να είναι μόνο η κήλη του δίσκου. Εάν υπάρχουν άλλα παθολογικά αίτια της προέλευσης του πόνου όπως στένωση δίσκου, ασβεστοποιημένος δίσκος, κ.ά. μειώνουν δραματικά την απόδοση της μεθόδου.

Σε ποια φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Είναι αποτελεσματικό σε διαγνωσμένη κήλη δίσκου στην αυχενική ή οσφυϊκή μοίρα.(Πρόπτωση, Έκθλιψη)

Εφαρμογή

Εφαρμόζεται όπως φαίνεται στο εγχειρίδιο οδηγιών. Εξαιρώντας τις απολύτως απαραίτητες φυσικές ανάγκες, επιβάλλεται 24 ώρη ανάπαυση στο κρεβάτι σε ύπτια θέση

  • Facebook